Visste du att mer än 90 procent av de personer som letade efter en behandling eller en produkt kommer att kolla online innan de går in i själva salongen? Det betyder att din salong måste dyka upp i sina sökresultat. Att använda en telefonbok kommer helt enkelt inte att få nya kunder, men det finns några mer moderna alternativ som kommer att göra det. Se till att du har listat din salong eller klinik på dessa webbplatser:

Google My Business

Google är den viktigaste källa för folk som är på jakt efter dina behandlingar och produkter. Som exempel görs det fler än 50 miljoner sökningar på Google, varje dag. Och då enbart i Sverige! För marknadsföra din salong och locka folk till att besöka den, du ska skapa ett konto på Google My Business, (GMB). Det är helt kostnadsfri och du får mer än bara företagsuppgifter. Din profil på GMB gör det enkelt att nå kunder på hela Google Sök och Google Maps. Se till att ditt salongs profil på GMB är alltid uppdaterad med aktuella bilder, erbjudanden och öppettider för att uppmuntra kunderna att välja dig. För att skapa din kostnadsfri företagsprofilen på GMB klicka här.

 

BokaDirekt

BokaDirekt grundades 2009 och just nu är Sveriges största onlinekatalog för skönhet och hälsa; Varje månad genomförs över 1.3 miljoner bokningar via bokningsverktyget på BokaDirekt där mer än 13000 salonger och specialister använder sig av den (aug 2020). Bokadirekt förenklar din vardag och hjälper ditt salong eller klinik att växa – och nå ut till fler kunder. Att skapa en företagssida på BokaDirekt kan kännas svårt i början men du får en kostnadsfri utbildning i systemet och supporten hjälper till att göra färdigt din bokningssida och anpassa dina inställningar. Att bli listad på BokaDirekt är inte kostnadsfri (från 249 kr/mån) men det är verkligen prisvärd och du som driver en skönhetssalong eller klinik ska lista dina behandligar så fort som du startar din salong/klinik. För mer information och skapa en sida hos BokaDirekt klicka här.

 

Hitta.se

Hitta.se är en av Sveriges största onlinekataloger och ca 3-4 miljoner besökare i veckan letar efter information om personer, företag, platser och vägbeskrivningar. Att lista din salong eller klinik på Hitta.se ger dig en god chans att synas mer och dina potentiella kunder kan hitta dig lättare. Om du är tandläkare eller frisör, tveka inte, eftersom ”frisör” och ”tandläkare” är de två mest sökta orden på Hitta.se ! Om du vill lista ditt företag på Hitta.se du får klicka här.

 

Yelp

Yelp är en internationell onlinekatalog och den bästa rankade recensionssajten för att hitta lokala företag. Många kunder kommer att kontrollera din Yelp-sida innan de besöker din salong, så att listas kan hjälpa dem att välja din salong/klinik lättare och snabbare. Även en halv stjärna mer än dina nära konkurreter på Yelp kan hjälpa din salong eller klinik att få fler kunder. På Yelp får du se vad som händer på din sida i realtid och mäta webbplatsklick, telefonsamtal, och sidobesök och få reda på mer om era potentiella kunder. För att komma igång med Yelp klicka här.